Examentijd (deel 4 van een serie blogs)

Blogserie: rijles!

Door: Gabrielle

Volgens JP, mijn rij-instructeur, was ik wel klaar voor het examen Voertuigbeheersing. Of hij wilde er gewoon vanaf, dat kan ook. Uiteindelijk kwam het wel goed, maar het ging niet heel soepel.

Voertuigbeheersing

Het examen was op een voor mij onbekend terrein met weer hele andere afleidingen dan op ons normale oefenterreintje. Twee snelwegen, een stadion met allerlei verkeer er om heen. Er gebeurde van alles. En daar stonden ze dan. De beruchte pionnetjes.
De eerste (langzame) oefeningen gingen redelijk. Slalommen vond ik ook altijd wel leuk. Maar toen moest ik de uitwijkproef doen. En als je met 60+ km/u komt aanrijden, ga je het niet halen. Tja, al die afleidingen hè. Doe die nog maar een keertje.

Geslaagd!

Dat ging wat beter (ik haalde het tenminste), maar écht vertrouwen had ik er niet in. Dus toen de examinator zei ‘Gefeliciteerd’, dacht ik dat dat was omdat we elkaar nog eens zouden zien. Nee hoor, ik was geslaagd!
Na al die lessen en de boost dat ik dus – blijkbaar – wel voertuigbeheersing had, ging het afrijden op de weg uiteindelijk ook goed en begin oktober was ik eindelijk in het bezit van mijn motorrijbewijs!

Wil je weten welke motoren je bij Fris Motorverhuur kunt huren met jouw rijbewijs? Kijk hier naar een overzicht van het getrapte rijbewijs. Onze collectie vind je hier.

Deze blog is onderdeel van een serie. Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3.