Mijn eerste solo rit (deel 5 van een serie blogs)

Blogserie: rijles!

Door: Gabrielle

Oktober 2008. Net mijn motorrijbewijs gehaald en net als freelancer gestart. Geen auto, wel een motor(scooter) en een OV kaart als vervoermiddel. En dan belt een potentiële opdrachtgever met een geweldige klus. Kun je morgen om 11 uur bij mij op kantoor zijn? Uh, ja hoor!

Spannend

Natuurlijk had ik mijn eerste échte solo rit al gehad. Maar zo ver (ongeveer 80km), helemaal alleen. Met snelweg enzo er bij? En dan ook nog naar een nieuwe (misschien) opdrachtgever. Spannend hoor, misschien moet ik toch maar met de trein gaan. Waar zit dat kantoor eigenlijk? Oh. Industrieterrein. Kom op, gewoon op de motor.

Flying solo

Toch gek. Ik mis JP wel een beetje in mijn oor, die me in alle kalmte vertelt waar ik naartoe moet. Nu moet ik het zelf verzinnen. Ik heb goed op de kaart gekeken en ben ruim op tijd weggegaan. Laptop in de koffer, nette schoentjes in de buddy. Mijn keurige jurkje prop ik in de motorbroek. Strijkvrij, altijd goed.
Ik kom ruim op tijd aan, kleed me op het toilet om, stop mijn motorkleding en helm in koffer en buddy en stap als keurige ZZP-er het kantoor van de opdrachtgever binnen. Leuk gesprek en na afloopt vraagt hij: “Waar staat je auto?”. Altijd leuk om het gezicht dan te zien als je naar de T-max motor(scooter) wijst. En daarna de vraag: “Ga je daar zo op?” 😊
En die klus? In the pocket!

Wil je weten welke motoren je bij Fris Motorverhuur kunt huren met jouw rijbewijs? Kijk hier naar een overzicht van het getrapte rijbewijs. Onze collectie vind je hier.

Deze blog is onderdeel van een serie. Lees hier deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.