Motorrijles (deel 3 van een serie blogs)

Blogserie: rijles!

Door: Gabrielle

Die verkorte cursus, die werd het dus niet. Maar jaren later heb ik toch mijn motorrijbewijs gehaald. Na zo’n 25 lessen en beide examens in één keer. Zullen we de vorige ronde gewoon niet meetellen?

Zelf rijden

Na een aantal jaren achterop wilde ik toch écht zelf leren rijden. Inmiddels was er veel veranderd, moest ik twee examens (en opnieuw theorie) afleggen om dat extra lettertje te krijgen op mijn roze pasje en was ik ook weer een paar jaartjes ouder. Dat kan een voordeel zijn. Of niet.
Deze keer pakte ik het op de traditionele manier aan. Uurtje per week, soms twee, lessen en de tijd nemen om de lessen te laten bezinken. Dat werkte, al was ik nog steeds wel voorzichtig. Toch die leeftijd 😉?

Theorie examen

Voor het theorie-examen slaagde ik in één keer. Moest er wel weer even voor studeren, want er verandert best veel in zo’n 20 jaar en zo lang heb ik mijn autorijbewijs inmiddels wel. Dat helpt trouwens wel, verkeersinzicht is er in de basis. Maar op de motor word je je bewust van de kwetsbaarheid van de motorrijder. Vanaf dat moment houd ik daar ook in de auto veel meer rekening mee.

Wil je weten welke motoren je bij Fris Motorverhuur kunt huren met jouw rijbewijs? Kijk hier naar een overzicht van het getrapte rijbewijs. Onze collectie vind je hier.

Deze blog is onderdeel van een serie. Lees hier deel 1 en deel 2.