Fris Motorverhuur stopt!

We zullen er niet omheen draaien, want dat zijn jullie ook niet van ons gewend. Na ruim 7 enerverende, drukke en succesvolle jaren is het voor ons tijd voor nieuwe uitdagingen en dat betekent dat we stoppen met Fris Motorverhuur en de locatie aan de Sierenborch in Amsterdam gaan verlaten.

Seizoen 2020 is daarmee het laatste verhuurseizoen voor Fris. Tot 30 september blijven we verhuren én onderhoud plegen, daarna gaan we het pand ontruimen en netjes achterlaten voor een volgende huurder. Speciaal voor onze trouwe huurders hebben we nog een afscheidsaanbieding. In september krijgt iedereen 10% korting op de huurprijs van een motor zoals deze door het systeem wordt berekend. Om jou als vaste klant te bedanken, bieden we je het volgende aan.

 • heb je dit jaar (2020) één of twee keer een motor bij ons gehuurd, krijg je in september 15% korting op de huurprijs van de motor
 • heb je dit jaar (2020) drie of meer keer een motor bij ons gehuurd, krijg je in september 20% korting op de huurprijs van de motor

Alle huurperioden van een motor tot en met inleverdatum 31 augustus 2020 tellen mee. De korting wordt niet gecombineerd met het inwisselen van Fris punten voor korting, wel kun je je opgebouwde Fris punten gewoon gebruiken voor accessoires.
De korting wordt berekend nadat we de reservering hebben ontvangen (dus niet automatisch door het systeem als je je reservering maakt).

Dit betekent ook dat onze huurmotoren allemaal te koop zijn. Wanneer je interesse hebt in één van onze motoren, stuur ons dan zeker een mailtje. Je krijgt dan van ons een richtprijs en alle ins en outs van de betreffende motor. Ook is vanaf oktober een deel van de inboedel te koop en natuurlijk de motorkleding en -helmen.

Mijn eerste solo rit (deel 5 van een serie blogs)

Blogserie: rijles!

Door: Gabrielle

Oktober 2008. Net mijn motorrijbewijs gehaald en net als freelancer gestart. Geen auto, wel een motor(scooter) en een OV kaart als vervoermiddel. En dan belt een potentiële opdrachtgever met een geweldige klus. Kun je morgen om 11 uur bij mij op kantoor zijn? Uh, ja hoor!

Spannend

Natuurlijk had ik mijn eerste échte solo rit al gehad. Maar zo ver (ongeveer 80km), helemaal alleen. Met snelweg enzo er bij? En dan ook nog naar een nieuwe (misschien) opdrachtgever. Spannend hoor, misschien moet ik toch maar met de trein gaan. Waar zit dat kantoor eigenlijk? Oh. Industrieterrein. Kom op, gewoon op de motor.

Flying solo

Toch gek. Ik mis JP wel een beetje in mijn oor, die me in alle kalmte vertelt waar ik naartoe moet. Nu moet ik het zelf verzinnen. Ik heb goed op de kaart gekeken en ben ruim op tijd weggegaan. Laptop in de koffer, nette schoentjes in de buddy. Mijn keurige jurkje prop ik in de motorbroek. Strijkvrij, altijd goed.
Ik kom ruim op tijd aan, kleed me op het toilet om, stop mijn motorkleding en helm in koffer en buddy en stap als keurige ZZP-er het kantoor van de opdrachtgever binnen. Leuk gesprek en na afloopt vraagt hij: “Waar staat je auto?”. Altijd leuk om het gezicht dan te zien als je naar de T-max motor(scooter) wijst. En daarna de vraag: “Ga je daar zo op?” 😊
En die klus? In the pocket!

Wil je weten welke motoren je bij Fris Motorverhuur kunt huren met jouw rijbewijs? Kijk hier naar een overzicht van het getrapte rijbewijs. Onze collectie vind je hier.

Deze blog is onderdeel van een serie. Lees hier deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.

Examentijd (deel 4 van een serie blogs)

Blogserie: rijles!

Door: Gabrielle

Volgens JP, mijn rij-instructeur, was ik wel klaar voor het examen Voertuigbeheersing. Of hij wilde er gewoon vanaf, dat kan ook. Uiteindelijk kwam het wel goed, maar het ging niet heel soepel.

Voertuigbeheersing

Het examen was op een voor mij onbekend terrein met weer hele andere afleidingen dan op ons normale oefenterreintje. Twee snelwegen, een stadion met allerlei verkeer er om heen. Er gebeurde van alles. En daar stonden ze dan. De beruchte pionnetjes.
De eerste (langzame) oefeningen gingen redelijk. Slalommen vond ik ook altijd wel leuk. Maar toen moest ik de uitwijkproef doen. En als je met 60+ km/u komt aanrijden, ga je het niet halen. Tja, al die afleidingen hè. Doe die nog maar een keertje.

Geslaagd!

Dat ging wat beter (ik haalde het tenminste), maar écht vertrouwen had ik er niet in. Dus toen de examinator zei ‘Gefeliciteerd’, dacht ik dat dat was omdat we elkaar nog eens zouden zien. Nee hoor, ik was geslaagd!
Na al die lessen en de boost dat ik dus – blijkbaar – wel voertuigbeheersing had, ging het afrijden op de weg uiteindelijk ook goed en begin oktober was ik eindelijk in het bezit van mijn motorrijbewijs!

Wil je weten welke motoren je bij Fris Motorverhuur kunt huren met jouw rijbewijs? Kijk hier naar een overzicht van het getrapte rijbewijs. Onze collectie vind je hier.

Deze blog is onderdeel van een serie. Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3.

Motorrijles (deel 3 van een serie blogs)

Blogserie: rijles!

Door: Gabrielle

Die verkorte cursus, die werd het dus niet. Maar jaren later heb ik toch mijn motorrijbewijs gehaald. Na zo’n 25 lessen en beide examens in één keer. Zullen we de vorige ronde gewoon niet meetellen?

Zelf rijden

Na een aantal jaren achterop wilde ik toch écht zelf leren rijden. Inmiddels was er veel veranderd, moest ik twee examens (en opnieuw theorie) afleggen om dat extra lettertje te krijgen op mijn roze pasje en was ik ook weer een paar jaartjes ouder. Dat kan een voordeel zijn. Of niet.
Deze keer pakte ik het op de traditionele manier aan. Uurtje per week, soms twee, lessen en de tijd nemen om de lessen te laten bezinken. Dat werkte, al was ik nog steeds wel voorzichtig. Toch die leeftijd 😉?

Theorie examen

Voor het theorie-examen slaagde ik in één keer. Moest er wel weer even voor studeren, want er verandert best veel in zo’n 20 jaar en zo lang heb ik mijn autorijbewijs inmiddels wel. Dat helpt trouwens wel, verkeersinzicht is er in de basis. Maar op de motor word je je bewust van de kwetsbaarheid van de motorrijder. Vanaf dat moment houd ik daar ook in de auto veel meer rekening mee.

Wil je weten welke motoren je bij Fris Motorverhuur kunt huren met jouw rijbewijs? Kijk hier naar een overzicht van het getrapte rijbewijs. Onze collectie vind je hier.

Deze blog is onderdeel van een serie. Lees hier deel 1 en deel 2.

Corona virus: wij zijn gewoon open!

Fijn dat je bij ons een motor wilt huren of je motor voor onderhoud komt brengen. Zo lang we kunnen en mogen, blijven we jullie graag van dienst. We zijn open tijdens onze normale openingstijden. Op feestdagen zijn we open van 09-11 uur ’s morgens en van 18-20 uur ’s avonds. We werken alleen met afspraken, maak je reservering daarom minimaal een halve dag van tevoren online.

Net als alle andere bedrijven houden wij ons ook aan de regels rondom het Corona virus. We vragen jullie hieraan mee te werken door:

 • Met één persoon tegelijk naar binnen te komen.
 • Als er al iemand (behalve personeel) binnen is, even buiten te wachten.
 • Wanneer je klachten als niezen, verkoudheid of hoesten hebt, niet binnen te komen.
 • Buiten met een onderlinge afstand van minimaal anderhalve meter te wachten.
 • Binnen een afstand van anderhalve meter te houden tussen jezelf en andere personen.
 • Wanneer je je handen wilt wassen, deze af te drogen met het papier op de balie.
 • Sleutels, papieren, kleding, helmen en onderdelen die je aan ons wilt geven op de balie te leggen.

Wij zorgen dat:

 • Oppervlakten, deurkrukken en het PINapparaat regelmatig worden schoongemaakt.
 • Wij zelf onze handen heel regelmatig wassen.
 • We op heel veel momenten handschoenen dragen.

Geniet van het motorrijden en stay healthy.

Team Fris