Suzuki DL1000: onbekend maakt onbemind

Suzuki DL1000 huren? Bekijk en huur hier de Suzuki DL1000 bij Fris Motorverhuur Amsterdam!

Suzuki DL1000 huren? Bekijk en huur hier de Suzuki DL1000 bij Fris Motorverhuur Amsterdam!Met een ruime en diverse keuze is het allroad segment goed vertegenwoordigd voor onze huurders. De GS’en krijgen veel aandacht, steeds meer mensen ontdekken de sportieve MT09 Tracer en de NC700X heeft volop fans (niet alleen onder de A2-ers). Als vervanging van onze DL650 V-Strom hebben we voor dit seizoen een KTM 990 SMT ingezet en ook die kan rekenen op veel belangstelling.

Maar als we zelf op pad gaan, pakken we vaak de Suzuki DL1000. En waarom ook niet? Deze week moesten we een boodschap doen in het midden van het land. Samen heen en allebei op één motor terug. Dus op de heenweg zat ik lekker achterop. Door de beugels rondom de royale buddy voelt het een beetje alsof je in een kuipstoeltje zit. Lekker! De vrij lage duosteps zorgen dat je ook niet opgevouwen zit, je hebt echt de ruimte. We reden zonder koffers, maar gezien de plaats van de beugels zullen die je als passagier ook niet in de weg zitten. Alleen het opstappen vraagt dan wat extra lenigheid :-). Natuurlijk kun je knus tegen de berijder aan kruipen (het zadel loopt door), maar ik had ook genoeg ruimte om mijn handen achter Dennis z’n rug, lekker warm uit de wind te houden. Dennis zelf zat trouwens met 100km per uur op de A2 gewoon met z’n vizier open, comfortabel achter het ruitje met flip-up opzetje.

Suzuki DL1000 huren? Bekijk en huur hier de Suzuki DL1000 bij Fris Motorverhuur Amsterdam!Terug heb ik de motor zelf wat uitgebreider geprobeerd. Toegegeven, die 100km per uur op de A2 worden niet leuker of spannender op de DL1000. Maar ook voorop heb je lekker de ruimte en je zit inderdaad goed uit de wind (al had ik, koukleum als ik ben, wél mijn vizier dicht). Met mijn 1m73 pas ik er net op (teentjes aan de grond) en eenmaal rijdend is de grootte van de motor niet meer voelbaar. Met die snelwegsnelheden in z’n zes zag ik de verbruiksmeter regelmatig op de 20km per liter staan. Niet gek voor een duizend cc. Een stuk leuker werd het (zoals altijd) toen we de snelweg weer af waren. Sturen gaat lekker, het bochtenwerk geeft veel vertrouwen en dan komt het typische allroad koppel goed van pas. Lagere versnellingen, iets hogere toerentallen, ik kan me voorstellen dat je met deze motor in de Ardennen of Eifel iedereen uitlacht.

Al met al maakt onbekend blijkbaar onbemind en dat is niet terecht. Als je zin hebt om een lekker stuk te toeren (al of niet naar België of Duitsland) is de DL1000 een prima keuze. En je doet je passagier er ook een groot plezier mee!

Suzuki DL1000 huren? Bekijk en huur hier de Suzuki DL1000 bij Fris Motorverhuur Amsterdam!Keertje proberen? Reserveer via de website of bel ons. Tot gauw bij Fris Motorverhuur!

Gabrielle